Voer de taak Verse wereld uit op de pagina Snelle taken. Die stopt de server, verwijdert de wereld en de saves ervan en start de server weer, waardoor er een gloednieuwe wereld ontstaat. Je instellingen en wachtwoorden blijven.
Dit verwijdert je wereld voorgoed, met elke base en alles wat erin is opgeslagen. Alleen een backup kan hem terugbrengen. Vink in het venster dat opent Eerst een backup van de server maken aan.
Optie 1: de taak Verse wereld
- Open je server in het panel en klik op Snelle taken in het linkermenu.
- Open onder Alle taken Standaardtaken en zoek Verse wereld. De beschrijving zegt: "Verwijdert de wereld-savevakken, zodat de volgende start vers begint. Serverinstellingen in enshrouded_server.json blijven behouden."
- Klik op Uitvoeren.

- Het venster Verse wereld uitvoeren? toont onder Verwijderd uit Files wat er wordt verwijderd. Vink Eerst een backup van de server maken aan en klik op Verse wereld uitvoeren.

- Het panel start de wipe als planning en de Console toont elke stap. De server stopt, waarbij de wereld voor de laatste keer wordt opgeslagen. Na een korte wachttijd wordt de wereld verwijderd en start de server weer met een nieuwe wereld.
Onder Planningen verschijnt nu een planning met de naam Verse wereld, uitgeschakeld. Die blijft staan als verslag van de run. Laat hem uitgeschakeld, tenzij je een verse wereld op een timer wilt.
Optie 2: de bestanden zelf verwijderen
- Stop de server en wacht tot er Offline staat.
- Maak op de pagina Backups een backup met Files geselecteerd.
- Klik op het tabblad Files en open de map
savegame. - Vink het vakje in de kop aan om alles in de map te selecteren, en verwijder het. Dat verwijdert
world0.ksden de mapbackupmet de tien eerdere kopieën van het spel. - Start de server.
Na de wipe
- Volg de Console tot daar
[Session] 'HostOnline' (up)!staat. - De pagina Werelden toont Er is nog geen wereld tot het spel voor het eerst heeft opgeslagen. Daarna verschijnt Jouw wereld. Zie Controleren welke wereld je Enshrouded-server heeft geladen.
- Spelers houden hun personages, die op hun eigen computers staan. Een nieuwe wereld betekent dat ze met die personages aan het begin van het verhaal beginnen.
Goed om te weten
- Instellingen in
enshrouded_server.json, waaronder de naam, wachtwoorden, moeilijkheid en rechten, blijven behouden. - Wil je de oude wereld houden en later een andere spelen, verwijder hem dan niet: zie Een wereld op je Enshrouded-server wisselen, bewaren of verwijderen.
- Heb je per ongeluk gewipet, herstel dan de backup die je maakte: zie Een backup van je Enshrouded-wereld maken en herstellen.
- Wil je in plaats daarvan je eigen wereld meenemen, zie dan Je eigen Enshrouded-wereld uploaden.





